DE ERVARINGEN DIE TELLEN

Mobirise

John Takken

EEN WERKEND LEVEN VOL PASSIE

Na de grafische school, kwam John als werktekenaar in de reclamewereld terecht. De eerste 6 jaar werkte John nog analoog: werktekeningen van advertenties, posters, folders en nog veel meer, werden op een stuk karton vervaardigd met losse stukken tekst en prints die gemaakt werden in de doka. Logo's werden nog met Rotring pennen en met penselen getekend, letters nog met de hand afgespatieerd. In deze periode leerde John de fijne kneepjes van het vak.

In 1990 deed de Mac zijn intrede. Een andere wereld, waar John zijn vakmanschap en kennis gebruikte om op de digitale manier dezelfde kwaliteit te behalen als hij daarvoor handmatig deed. Maar ook lithografisch werk, het zetten van teksten en beeldbewerking werd overgenomen door de dtp-er. Voeg daar 3D werk en het editten van video en digitale illustraties bij en je hebt een breed inzetbare allround dtp-er.
Daarnaast maakte hij ook grafisch ontwerpen.

Na 25 jaar bij grote internationale reclamebureaus gewerkt te hebben, besloot hij het onderwijs in te gaan als kunstdocent. Hij behaalde zijn Bachelor (eerstegraads bevoegdheid als docent Kunst algemeen/Kunst BV) en deed daarna de Master Kunsteducatie, waar hij afstudeerde in Ludodidactiek. In de 10 jaar dat hij voor de klas stond, behaalde hij ook het certificaat docent DenP. Hierbij kreeg hij de bevoegdheid om de 4 modules voor het profiel Dienstverlening en Producten te geven.

Daarnaast bouwde hij ervaring op door workshops te geven in het basisonderwijs en heeft een jaar als zij-instromer gewerkt en aan de Pabo gestudeerd. Met het laatste is hij gestopt, omdat hij voor het ontwikkelen, het schrijven en het vormgeven van lessen te weinig tijd had. Voor een uitgeverij heeft hij twee grote projecten geschreven en vorm gegeven voor het Vmbo DenP. En ook dit werd een passie voor hem.

Als hij tijd over heeft, tekent en schildert hij graag en geniet hij van alle kunstdisciplines, met name beeldende kunst en dans.

Built with Mobirise ‌

Free HTML5 Site Maker